8,45 млн. лева за дейност Транспорт“ в общинския бюджет гласува ресорната

...
8,45 млн. лева за дейност Транспорт“ в общинския бюджет гласува ресорната
Коментари Харесай

Дават 6 млн. лв. за пенсионерски карти и 1,2 млн. за ученически във Варна

8,45 млн. лв. за активност " Транспорт “ в общинския бюджет гласоподава отрасловата комисия към локалния парламент. Първоначалната финансова рамка беше увеличена с 20 хиляди лв. поради стартирането на публичен микробус два пъти седмично до Дома за остарели хора " Св. Йоан Златоуст “.

Близо 6 млн. лв. от бюджета на общината са планувани за финансиране на пенсионерските карти. Сумата е със 100 хиляди повече по отношение на предходната година поради по-големия брой карти за хората на възраст над 67 години. В първичния бюджет за 2018 година за пенсионерите бяха заложени 40 140 карти, а в този момент броят им е 42 000.

От плановете излиза наяве, че понижава броят на учениците, пътуващи от селата в общината до Варна с преференциални карти. Планирани са по-малко училищен карти за пътешестване от съвсем всички села, като се изключи с. Казашко.

За ученическите карти ще бъдат отпуснати 1,2 млн. лв., като дофинансирането се резервира същото като през 2018 година  За пътуванията за хората с увреждания общината ще отдели близо 140 хиляди лв..

Предстои проекторамката за превоз да бъде разисквана и от ПК " Финанси и бюджет “, преди да се гласоподава от Общинския съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР